Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnas galvaspilsētā Pekinā un vēl 21 citā pilsētā izsludināts pats augstākais – sarkanais – gaisa piesārņojuma brīdinājums, ziņo ārzemju masu mediji.

Augstā piesārņojuma dēļ uz piecām dienām slēgtas visas skolas, kā arī iedzīvotājiem ieteikts uzturēties telpās. Savukārt industrijas uzņēmumiem ieteikts apturēt vai ierobežot ražošanu, lai tādējādi mazinātu gaisa piesārņojumu.


Augstākais smoga brīdinājums Pekina izsludināts pirmo reizi kopš pērnā gada decembra, kad Ķīnas galvaspilsētā pirmo reizi tās vēsturē bija izsludināts sarkanais brīdinājums. Sarkanais brīdinājums būs spēkā vēl 21 pilsētā Ķīnas ziemeļu un centrālajā daļā.

Smoga brīdinājuma periodā līdz trešdienai apturēti arī visi ceļu remontu darbi, ierobežota arī noteiktu automašīnu grupu izmantošana ikdienā. Ierobežojumi attiecas arī uz iedzīvotāji paradumiem, jo, piemēram, sarkanā brīdinājuma laikā par grilu izmantošanu vai ugunskuru kurināšanu sodītas 388 personas.

#Timelapse: #Smog invades Beijing. 1st red alert this year issued for air pollution. Odd-even car rationing to be imposed pic.twitter.com/bw2fepv7kP

— China Xinhua News (@XHNews) December 16, 2016



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!