Foto: AFP/Scanpix

ASV kara aviācija Sīrijā veikusi uzlidojumu, kura mērķis bija teroristu grupējuma "Al Qaeda" sanāksme, piektdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija, vienlaikus noliedzot, ka izbrukumā būtu trāpīts mošejai, kur atbilstoši monitoringa organizācijas ziņām esot nogalināti 46 cilvēki.

Lielākā daļa upuru, kas esot gājuši bojā ceturtdienas vakara uzbrukumā Džines ciemā, Alepo provincē, ir civilisti, pauda Lielbritānijā bāzēta sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights".

Tomēr Vašingtonā Pentagons uzstāja, ka uzbrukumā nav cietusi mošeja, bet gan kāda ēka tai līdzās, kurā bijuši vairāki "desmiti" "Al Qaeda" biedru, no kuriem "daži" nogalināti.

"Mošeja joprojām atrodas savā vietā, un tā ir pamatā neskarta," sacīja Pentagona pārstāvis sakariem ar presi flotes kapteinis Džefs Deiviss. "Celtne, kas bija mūsu mērķis, atradās līdzās", un uzlidojumā "skaidri tika trāpīts iecerētajam mērķim".

Viņš arī demonstrēja melnbaltu attēlu, kurā, pēc visa spriežot, redzama veca mošeja, bet tai līdzās - nopostīta ēka.

Deiviss nevarēja paskaidrot, kas bija iznīcinātā ēka un vai tā ir bijusi saistīta ar mošeju.

ASV Centrālā pavēlniecība piektdien solīja "izskatīt apgalvojumus par upuriem civilistu vidū saistībā ar šo uzlidojumu", kuru īstenoja ASV.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!