Foto: AP/Scanpix

Seula ir nosodījusi Phenjanu par tās izteikumiem, nodēvējot Dienvidkorejas prezidenti Paku Gunhji par "prostitūtu", kas rūpējas par sava "ietekmīgā savedēja" Baraka Obamas labsajūtu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ziemeļkorejas paziņojums, kurā kaimiņvalsts prezidente nodēvēta par "komforta sievieti", kā tiek apzīmētas japāņu karavīru seksa verdzenes Otrā pasaules kara laikā, izskanējis svētdien. Phenjana apsūdzēja Paku, ka tā ir līdzdalībniece savam "savedējam" ASV prezidentam Barakam Obamam.

Obama pagājušajā nedēļā ieradās vizītē Seulā. Abi prezidenti brīdināja Ziemeļkoreju izvairīties no jauna kodolizmēģinājuma rīkošanas, reaģējot uz ziņām, ka Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumu poligonā novērota paaugstināta aktivitāte.

Savā paziņojumā Phenjana norādīja, ka Paka rūpējas par sava "ietekmīgā savedēja" Obamas izpriecām. Dienvidkorejas prezidente tika nodēvēta par "ļaunu lišķi un nodevēju, netīru ASV komforta sievieti un nicināmu prostitūtu, kas izpārdod tautu".

Ziemeļkorejas mediji ir bieži vārdiski uzbrukuši savas kaimiņvalsts līderiem, bet Dienvidkorejas pirmās sievietes prezidentes apvainošana tiek vērtēta kā īpaši ļauna, norāda BBC.

Ziemeļkoreja turpina izteikt "neaprakstāmus lāstus un necenzētus vārdus", pirmdien norādījusi Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija. "Ja Ziemeļkorejai būtu kaut mazākā atbildība par saviem cilvēkiem, tai jāpārtrauc sava bezjēdzīgā uzvedība un jānostājas uz sadarbības un kopīgas labklājības ceļa," norādīja ministrijas pārstāvis.

Spriedze Korejas pussalā ir pieaugusi, izskanot aizdomām, ka Phenjana gatavojas ceturtajam kodolizmēģinājumam.

ASV prezidents Baraks Obama vizītes laikā Seulā, runājot par Phenjanu, norādīja, ka "jebkurš var draudēt, bet tas nepadara viņu stipru". "Mēs nevilcināsimies izmantot savu militāro varenību, lai aizstāvētu savus sabiedrotos un mūsu dzīvesveidu," apliecināja Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!