Foto: AP/Scanpix

Sagādājot pārsteigumu ar leikēmiju slimam puisēnam, Sanfancisko uz vienu dienu piektdien pārvērtusies Gothemas pilsētā no filmām par supervaroni Betmenu, bet piecus gadus vecais Mailss Skots kļuva par Betkidu un cīnījās ar ļaundariem, vēsta laikraksts "The Independent".

Puisēnam teica, ka viņu aizvedīs uz Sanfrancisko pēc Betmena kostīma, bet tā vietā policijas šefs "viņu iesauca dienestā" un Mailss dienu pavadīja, dodoties no vienas nozieguma vietas uz citu, raksta laikraksts.

Betkidam bija jāatbrīvo pie sprāgstvielām piesieta sieviete, jāķer bankas aplaupītāji un jāaptur ļaunais Pingvīns, kurš gribēja nolaupīt beisbola komandas "San Francisko Giants" talismanu – roni Lū.

Pasākumu, lai piepildītu mazuļa sapni kļūt par Betmenu, organizēja labdarības fonds "Make-A-Wish". Zēnam leikēmija diagnosticēta pirms trim gadiem, viņš ir izgājis ķīmijterapijas kursu un slimība atkāpjas, norāda laikraksts.

Fonds noorganizēja brīvprātīgo pūli, kas ziņoja par jauniem noziegumiem un kā atbalstītāji sekoja Betkidam. Pasākumu atbalstīja pilsētas amatpersonas. Kad Betmena mazais palīgs melnā "Lamborghini" tika vadāts pa ielām, policija bloķēja satiksmi un pavadīja auto ar motocikliem.

Pēc tam, kad noziedzība pilsētā bija uzvarēta, pilsētas mērs Eds Lī pasniedza zēnam pilsētas atslēgas, raksta "The Independent".

"Tas mums ir noslēgums. Tie bija grūti trīs gadi," pateicoties sanākušajiem cilvēkiem, organizatoriem un pilsētas amatpersonām, paziņoja Mailsa tēvs Niks Skots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!