Foto: AP/Scanpix

ASV Kolorado štatā pēc pēdējo desmit gadu laikā spēcīgākajiem plūdiem, kurus izraisīja ilgstošas lietavas, joprojām nav zināms 500 cilvēku liktenis, vēsta ārvalstu masu mediji.

Šie cilvēki pagaidām ne visi tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, taču vietējām varas iestādēm nav izdevies ar viņiem sazināties vai noskaidrot viņu atrašanas vietu, ziņo "Itar Tass".

CNN ziņo, ka bez nav zināms 231 Boulderas iedzīvotāja un 350 Larami apgabala iedzīvotāju liktenis. Iespējams, daži no viņiem pametuši savas mājas pašu spēkiem un atrodas drošībā.

Taču vietvaras pārstāvji pieļauj, ka bojāgājušo skaits vēl varētu pieaugt, vēsta raidsabiedrība BBC. Glābšanas darbus apgrūtina tas, ka daudzviet ir traucēti sakari, dažviet nestrādā mobilie telefoni, jo ir sabojātas sakaru antenas. Bojāti arī 30 tilti un vairāki simti kilometru ceļu.

Jau ziņots, ka plūdu iemesls ir spēcīgās lietusgāzes, saskaņā ar meteorologu sniegto informāciju, nedēļas laikā Kolorado nokrišņu daudzums sasniedza 38 centimetrus.

No Boulderas pilsētas plūdu dēļ evakuēti aptuveni 4000 iedzīvotāju, bet Lionsas pilsētā no ārpasaules ir nošķirti aptuveni 2000 iedzīvotāju.

Piektdien Kolorado štatā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, kas ļauj vietvarai piesaistīt ASV Nacionālo gvardi plūdu seku likvidācijai.

Eksperti norāda, ka šī stihija pēc sava mēroga ir salīdzināma ar 1976.gada plūdiem, kuros gājuši bijā 150 Boulderas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!