Katastrofālie plūdi, kas pēdējās dienās pārņēmuši ASV Teksasas štatu, krietni paplašinājuši ūdenī mītošo rāpuļu pārvietošanās areālu – kāda sieviete savas mājas pagalmā pamanījusi divus peldošus aligatorus.

Video autore Arlene Gonzalesa Kelša aģentūrai "Reuters" atklāja, ka aligatorus nofilmējusi svētdien (27. augustā) savas mājas pagalmā Misūrisitijā, kas atrodas pie plūdu smagi skartās Hjūstonas.

Reptiļi pagalmā iekļuvuši pa caurumu žogā, kas nav bijis salabots vēl kopš pērnā gada vētras.

Jāatzīmē, ka Teksasas rietumu rajonos, kur plosās "Hārvijs", pēc pieticīgākajām aplēsēm dzīvo ap 500 tūkstoši aligatoru, liecina Teksasas parku un savvaļas pārvaldes dati, tāpēc plūdu dēļ šo dzīvnieku iepeldēšana apdzīvotās vietās nav nekas neparasts.

Aligatori nav vienīgie reptiļi, ar kuriem jārēķinās plūdu skartajiem iedzīvotājiem. Līdz ar ūdeņiem pārvietojas arī čūskas, atgādina eksperti. Amatpersonas brīdina iedzīvotājus netuvoties aligatoriem un tos neaiztikt.

Vēstīts, ka ASV Teksasas štatu piemeklējuši milzīgi viesuļvētras "Hārvijs" izraisīti plūdi. Jau tagad nolijis rekordliels nokrišņu daudzums, taču sinoptiķi prognozē arī turpmāku ūdens līmeņa celšanos.

"Hārvijs" kā ceturtās kategorijas viesuļvētra ASV sauszemi sasniedza piektdien, izraisot nepieredzēti plašus plūdus. Vēlāk "Hārvija" spēks samazinājās līdz tropiskās vētras līmenim.

Hjūstonā un tās apkārtnē izglābti vairāk nekā 3000 ūdeņu iesprostotu cilvēku. Helikopteri ļaudis cēla nost no māju jumtiem. Vismaz deviņi cilvēki ar vētru saistītos incidentos ir gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!