Foto: AP/Scanpix

Sestdien glābējiem izdevies sasniegt Jaunzēlandes zvejas kuģi, ko ledus iesprostojis Antarktīdas polārajos ūdeņos, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Kuģim "Antarctic Chieftan" bojātas trīs no četrām dzenskrūves lāpstiņām, un tas zaudējis spēju manevrēt. Bojājumi konstatēti trešdien, paziņojuši varas iestāžu pārstāvji.

ASV krasta apsardzes kuģis "Polar Star" mērojis vairākus simtus jūras jūdžu, un ir sasniedzis nelaimē nonākušu zvejas kuģi. Lai konstatētu "Antarctic Chieftan" bojājumus, plānots izmantot bezpilota zemūdens ierīci, kas ūdenī tiks nolaista pēc tam, kad glābēju kuģis būs salauzis ledu apkārt bojātajam "Antarctic Chieftan".

Uz bojātā kuģa atrodas 26 cilvēki.

"Mēs esam notikuma vietā un glābšana norit labi," pavēstījis krasta apsardzes kuģa kapteinis Metjū Volkers, norādot, ka laikapstākļi esot nepatīkami - spēcīgi snieg un ūdenī manāmi milzīgi aisbergi.

Plānots, ka glābēji atbrīvos kuģi no ledus un, ja nepieciešams, izvilks to ārpus ledāju ieskautajiem ūdeņiem. Pēc tam bojāto kuģi līdz tuvākajai ostai pavadīs Jaunzēlandes zvejas kuģis "Janas".

"Antarctic Chieftan" ir 63 metrus garš zvejas kuģis, kam piešķirta licence zvejot Antarktīdas ilkņzivis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!