Foto: Kadrs no video

Popularitāti ASV un citviet pasaulē iemantojusi vardarbīga un ārkārtīgi bīstama ielu spēle, kuras mērķis ir spēcīgi iezvelt kādam nevainīgam garāmgājējam tā, lai viņš nokristu bezsamaņā. Nežēlīgā huligānu izklaide jau ir prasījusi cilvēku dzīvības, vēsta ziņu vietne "news.com.au".

Spēles, kura ieguvusi nosaukumu "nokauts", cienītāji parasti esot garlaikoti pusaudži. Pirmo reizi vardarbīgie gadījumi fiksēti pirms vairākiem gadiem Ņujorkā, bet pēdējā laikā pieaugošais uzbrukumu skaits liecina, ka spēle ir atgriezusies, raksta portāls.

Policija ir noraizējusies par tendenci, ka bīstamā nodarbe kļūst arvien populārāka. Pēdējo divu gadu laikā, šādi izklaidējoties, uzbrucēji ir nogalinājuši trīs cilvēkus.

Ņujorkā fiksēti septiņi uzbrukumi, bet viens no spilgtākajiem piemēriem ir pagājušajā gadā Londonā noticis uzbrukums 16 gadu vecai meitenei.

Vašingtonā jaunieši uz velosipēdiem, no aizmugures iesituši pa galvu kādai sievietei un smiedamies aizbraukuši. Savukārt Denverā apsūdzēts kāds 15 gadu vecs puisis, kurš iesitis 50 gadu vecam skolotājam tik stipri, ka vīrietis nokritis un atsities ar seju pret betona apmali.

"Es biju pilnībā šokēts par to. Tur bija seši bērni. Es normāli gāju savu ceļu un, bums, sekoja sitiens, un es kritu taisni lejā, ar seju atsitoties pret aukstu betonu. Es biju šokēts, es paliku bez valodas. Es pat nezināju, ko domāt," televīzijas kanālam WTAE stāstīja cietušais pedagogs Džeims Adlespurgers.

Ņūdžersijā novērošanas kamera fiksējusi, kā gaišā dienas laikā pusaudžu grupiņa uzbrūk 46 gadus vecajam Ralfam Santjago. Viņš vēlāk tika atrasts miris. Vīrieša galva bijusi iesprūdusi metāla žogā, bet kakls salauzts. Par kunga slepkavību apsūdzēti divi 13 un viens 14 gadu vecs pusaudzis.

Gan Ņujorkas, gan Londonas policija uzskata, ka šī veida uzbrukumi attīstās par galvenokārt rasismā balstītiem naida noziegumiem, nobeidz "news.com.au".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!