Foto: LETA

Ukrainas prezidents Petro Porošenko, uzstājoties ar runu ANO Ģenerālajā asamblejā, otrdien apšaubīja Maskavas apņēmību cīnīties pret terorismu Sīrijā, norādot, ka Krievija "pašā savu durvju priekšā inspirē terorismu".

Porošenko nosodīja Maskavas iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās un norādīja, ka Krievijas militārās klātbūtnes palielināšana Sīrijā, aizbildinoties ar cīņu pret terorismu, beigsies ar tādu pašu iejaukšanos Sīrijas iekšējās lietās.

"Dažu pēdējo dienu laikā esam dzirdējuši no Krievijas puses samiernieciskus paziņojumus, kuros tā cita starpā aicina uz pretterorisma koalīcijas izveidi," norādīja Ukrainas prezidents. "Lielisks stāsts, taču patiesībā grūti tam noticēt. Kā jūs varat aicināt uz pretterorisma koalīciju, ja jūs inspirējat terorismu pašā savu durvju priekšā?"

Viņš piebilda, ka Krievija, iejaucoties savu kaimiņvalstu iekšējās lietās, gar savām robežām ir radījusi "nestabilitātes joslu".

"Taču Kremlis iet vēl tālāk," brīdināja Porošenko. "Šodien Krievijas "zaļie cilvēciņi" soļo pa Sīrijas zemi. Kas būs nākamais?"

Viņš norādīja, ka Krievija joprojām arī turpina iebrukumu Ukrainā un neatsakās no savas "riskantās militārās spēles".

Porošenko arī piesauca "mobilās krematorijas", ko Krievija izmanto, lai "iznīcinātu savu noziegumu pēdas uz Ukrainas zemes".

Ukrainas prezidents nosodīja arī Maskavas rīcību ANO Drošības padomē, kur tā ļaunprātīgi izmanto savas veto tiesības, ko Kremlis uztver kā "licenci slepkavošanai".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!