Amerikāņu specdienesti ir veikuši īpašus pasākumus, lai garantētu ASV prezidenta Bila Klintona drošību viņa vizītes laikā Dienvidāzijas valstīs. Pasākumi tika veikti daudzo pret viņu vērsto atentātu draudu dēļ. "Islāma fanātiķi plānojuši notriekt prezidenta helikopteru ar raķeti "zeme-gaiss"".
Tā ceturtdien laikrakstam "New York Times" ziņojis anonīms Vašingtonas administrācijas pārstāvis. Pēc viņa teiktā, specdienesti vairākas nedēļas sekojuši informācijai par šo atentātu gatavošanu. Bīstamība bija tik nopietna, ka drošības dienests pieprasīja atcelt prezidenta vizīti vienā no Bangladešas ciemiem.

Atentāta draudi bijuši arī prezidenta vizītes laikā Indijā un Pakistānā. Īpaši augsta bīstamība bija Pakistānā, kur darbojas teroristu grupa "Harkat Mudžahedīn". Tā ir cieši saistīta ar pazīstamo teroristu Osamu bin Ladenu, kurš patlaban slēpjas Afganistānā.

Pēc ASV izlūkdienestu informācijas, šim grupējumam tika radīti smagi zaudējumi, kad Klintons pavēlēja veikt spārnoto raķešu triecienu bin Ladena teroristu nometnēm Afganistānas austrumos 1998.gada augustā. Tā bija atbildes reakcija uz terora aktiem pret ASV vēstniecībām Āfrikas valstīs, kuros gāja bojā vairāki simti cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!