Foto: Kadrs no video
Pēc nesenās varas maiņas Armēnijā notiek vērienīga korupcijas apkarošanas kampaņa, kuras laikā pie ierēdņa atrasti nelegāli glabāti ieroči, automašīnu kolekcija, tīģeris un armijai paredzēti konservi, vēsta portāls "Current Time".

Pēc plašiem tautas protestiem opozīcijas līdera Nikola Pašinjana vadībā aprīlī no premjerministra amata atkāpās iepriekš 10 gadus prezidenta krēslā sēdējušais Seržs Sargsjans. Savukārt Pašinjans maijā kļuva par jauno premjeru.

Līdz ar varas maiņu Armēnijā sākās plaša koruptīvo shēmu atmaskošanas kampaņa. Skandāla centrā nokļuvuši gadiem valdījušās Republikāniskās partijas locekļi, kas visi tiešā vai netiešā veidā saistīti ar Sargsjanu. Katrā shēmā runa ir par desmitiem miljonu dolāru.

Par nelikumīgu ieroča nēsāšanu 25. jūnijā policija aizturēja bijušā prezidenta Sargsjana brāli Aleksandru, bet viņam piederošajās kompānijās notiek kratīšana, skaidro medijs.

Pagājušajā nedēļā uzvirmoja skandāls, kad pie bijušā ģenerāļa un pašreizējā deputāta Manvela Grigorjana tika atrasta ieroču noliktava, privātais ZOO ar tīģeri un lāci, desmitiem automašīnu liela kolekcija, kā arī tonnām armijai paredzētu pārtikas preču un konservu.

Grigorjans vēl nesen tika uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem cilvēkiem Armēnijā. Tagad viņam atņemta deputāta imunitāte un ir sākta kriminālizmeklēšana. Viņš pats savu vainu noliedz.

Grigorjana lieta ir pati skaļākā, bet ne vienīgā. Valsts Nacionālās Drošības dienests teju ik dienas ziņo par jauniem atklājumiem. Tiek pārbaudītas gan ministrijas un ar valdību saistītas organizācijas, gan atsevišķas personas.

Varasiestādes piedāvājušas korumpantiem pašiem padoties un segt radītos zaudējumu, tādā veidā izvairoties no kriminālvajāšanas, taču līdz šim neviens šādu iespēju nav izmantojis, skaidro portāls.

Tiek prognozēts, ka nākamais korupcijā pieķertais augsta līmeņa ierēdnis būs Erevānas mērs. Tīmeklī jau parādījušies žurnālistu pētījumi par viņa bagātībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!