Kolumbijas studentu protestā pret ASV prezidenta Bila Klintona vizīti trešdien tika nogalināts policists, kuram trāpīja studentu mests spridzeklis, paziņoja Kolumbijas amatpersonas.
Studentu un policistu sadursmes notika pie Nacionālās universitātes galvaspilsētā Bogotā. Mājas apstākļos gatavotais spridzeklis trāpīja policistam pa galvu un viņu uzreiz nogalināja.

Klintons trešdien ieradās Kolumbijas kūrortpilsētā Kartahenā deviņu stundu vizītē, lai tiktos ar Kolumbijas prezidentu Andresu Pastranu un apliecinātu ASV atbalstu Kolumbijas centieniem panākt mieru ar partizāniem un cīņai pret narkotikām.

Kartahenā trešdien tika apcietināti divi cilvēki ar sprāgstvielām pie tiesas ēkas, kas bija iekļauta Klintona vizītes grafikā. Policija uzskata abus apcietinātos par saistītiem ar valsts lielāko partizānu grupējumu "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki" (FARC).

Pie apcietinātajiem tika atrasts viens kilograms dinamīta, granāta un skrejlapas ar FARC mērķu propagandu. Policija uzskata, ka spridzeklis bijis paredzēts nevis postījumu nodarīšanai, bet skrejlapu izkliedēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!