Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs intervijā raidorganizācijai BBC par krīzi Ukrainā un tās ietekmi uz Rietumu un Maskavas attiecībām apspriedis teorētisku valsts apvērsuma iespējamību Latvijā.

Peskovs intervijā izsakās, ka Ukrainā noticis valsts apvērsums, kuru "režisējušas un nekavējoties atbalstījušas zināmas rietumvalstis", pēc kā Krievija nevarējusi palikt neitrāla. "Taču tas nenozīmē, ka mēs gribam Auksto karu, mēs vienkārši gribam, lai mūsu oponenti saprastu: mums ir sava sarkanā līnija, kuru nevar pārkāpt. Mēs ceram, ka katrs sapratīs, kur iet mūsu sarkanās līnijas".

Uz šo Peskova paziņojumu BBC korespondents atbild ar jautājumu, ka "arī rietumvalstīm ir sarkanās līnijas. Piemēram, Latvija. Ir nopietnas bažas, ka tas, kas notika ar Ukrainu, notiks arī ar Latviju, tās krievu izcelsmes pilsoņi sarīkos sacelšanos pret valdību. Tas ir iespējams?"

"Es piekrītu šīm bažām. Ja kāds sarīkos Latvijā valsts apvērsumu, bet pēc tam Brisele kā šajā gadījumā [ar Ukrainu] atzīs šo valsts apvērsumu - tās būs nopietnas briesmas," paziņoja Peskovs. "Ja tur tiks sarīkots valsts apvērsums un jaunā vara tiks atzīta, Latvijai draud lielas briesmas. Jo, ja Eiropas sirdī tiek radīts varas militāras nomaiņas precedents, kā arī precedents tā atzīšanai kā likumīgam varas nodošanas ceļam, - pastāv lielas briesmas visam kontinentam. Katrai valstij jābūt ļoti uzmanīgai, katrai valstij jāaizstāv savas intereses tādā veidā, lai neļautu tam notikt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!