Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien uzrunā parlamenta apakšpalātas jaunajam sasaukumam aicinājis pastiprināt Krievijas aizsardzību, lai saglabātu valsti stipru.

"Mums nepieciešams stiprināt mūsu valsts drošību un aizsardzības spējas, lai aizstāvētu tās pozīcijas uz starptautiskās skatuves," paziņoja Putins.

Neskatoties uz ilgstošo ekonomisko krīzi, viņš uzsvēra, ka sfēras, kas tieši ietekmē cilvēku labklājību, piemēram, izglītība un veselība paliks prioritāte.

Tomēr galvenais Putina runas motīvs bija nepieciešamība saglabāt Krieviju stipru.

"Mums visiem jāapvieno, jākoordinē mūsu centieni, pienākumi un tiesības saglabāt Krievijas vēsturiskās augstākās tiesības - būt stiprai," sacīja Putins.

Ukrainas konflikta un Sīrijas krīzes dēļ Krievijas attiecības ar Rietumiem ir ievērojami pasliktinājušās. To atspoguļo arī Putina lēmumi, ko parlamenta apakšpalāta - Valsts dome - gatavojas apstiprināt: vienošanās apturēšana ar ASV par atbrīvošanos no kodolieročos izmantojumā plutonija un tiesiskā pamatojuma piešķiršana turpmākajām Krievijas aktivitātēm Sīrijā.

Jaunajā parlamenta sasaukumā, kur vairāk nekā 75 % vietu kontrolē valdošā partija "Vienotā Krievija", pirmo reizi pārstāvēti arī likumdevēji no Krimas pussalas, ko Krievija okupēja 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!