Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijai ir ietekme uz grupējumu "Doņeckas tautas republika" (DTR) un "Luhanskas tautas republika" (LTR) vadību un to nostāja pēdējā laikā ir ievērojami mainījusies, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Ja mūs kaut kas nepamierinātu Minskas vienošanās, mēs nekad zem tām nepaliktu savu parakstu. Mēs šo vienošanos uzskatām par taisnīgu un līdzsvarotu un izdarām spiedienu uz vienu no šī konflikta pusēm - Doņeckas un Luhanskas neatzītajām republikām," preses konferencē pēc tikšanās ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti pavēstīja Putins.

"Jūs nevarat neievērot, ka to pozīcijās ir daudz kas mainījies, viņi ir gatavi un vēlas risināt sarunas par visiem Minskas vienošanās punktiem," piebilda Putins.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Neskatoties uz neskaitāmām mediju ziņām par Krievijas armijas regulāro vienību klātbūtni Ukrainas austrumos, kur tās cīnās pret Ukrainas valdības karaspēku, Maskava oficiāli to nav atzinusi. Austrumukrainā sagūstītie Krievijas karavīri tur esot "iemaldījušies", bet kritušie tur atradušies "brīvprātīgi" vai arī sava "atvaļinājuma laikā", skaidro Maskavas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!