Krievijas prezidenta vietas izpildītājs un prezidenta vēlēšanu kandidāts Vladimirs Putins pieļauj iespēju, ka Čečenijā var tikt izveidota tiešā prezidenta pārvalde, kad visu republiku būs ieņēmuši Krievijas federālie spēki.
Putins laikraksta "Kommersant" piektdien publicētā intervijā uzskaitīja uzdevumus, kas jāpilda Krievijas federālajām varas iestādēm Čečenijā.

"Visi, kuriem ir ieroči .. jāizdzenā un jāiznīcina. Pēc [Krievijas] prezidenta vēlēšanām ir iespējama tiešas prezidenta pārvaldes ieviešana uz dažiem gadiem," sacīja Putins.

Prezidenta vietas izpildītājs uzskata, ka svarīgākie uzdevumi Čečenijā ir "atjaunot ekonomiku, sociālo jomu, parādīt, ka ir iespējams normāli dzīvot, izvilkt jaunatni no vardarbības vides, kurā tā dzīvo, īstenot izglītības programmu".

Runājot par perspektīvām attiecībās ar čečenu tautu, Putins uzsvēra: "Mēs vienosimies un meklēsim mūsu līdzāspastāvēšanas kompromisa variantu. Kad viņi sapratīs, ka tas ir pieņemams lēmums, tad nevienam neradīsies vēlēšanās ķerties pie ieroča."

Putins uzskata, ka Čečenijā "jāizveido vietējā elite, kura saprastu, ka Čečenijai ir izdevīgi palikt Krievijas sastāvā". "Šodien nav un nevar būt ne runas par kādu citu statusu ārpus Krievijas ietvariem," uzsvēra prezidenta vietas izpildītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!