Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins esot mainījis savas domas attiecībā uz Sīrijas prezidenta Bašara al Asada bezierunu atbalstīšanu un varētu viņam "atmest ar roku", Turcijas mediji pirmdien citē prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana teikto.

Vaicāts, vai Putinu būtu iespējams pārliecināt par labu tam, ka viņš atsakās no Asada atbalstīšanas, Erdogans sacīja, ka, tiekoties klātienē Baku jūnijā, gan arī vēlākajās telefonsarunās, viņš Putina attieksmi raksturotu kā "pozitīvāku".

"Putina pašreizējā attieksme Sīrijas jautājumā raisa vairāk cerību nekā agrāk," prezidenta lidmašīnā Āzijas vizītes gaitā žurnālistiem sacīja Erdogans.

"Viņš vairs neuzskata, ka Krievija atbalstīs Asadu līdz galam. Es uzskatu, ka viņš atmetīs Asadam ar roku," prezidenta teikto citē laikraksti "Daily Sabah" un "Sabah".

Eksperti norāda, ka Maskavai un Ankarai esot izdevies atrisināt domstarpības saistībā ar Sīrijas konfliktu un Krievijas veikto Ukrainas teritoriju aneksiju un abas puses strādājot pie saišu paplašināšanas.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Sīrijas konfliktā Turcija līdz ar Saūda Arābiju un Kataru bijušas dāsnākās un dedzīgākās Asada pretinieku nometnes atbalstītājas, savukārt Krievija ar Irānu sniedz atbalstu Damaskas valdībai.

Turcija vairākkārt izpelnījusies pārmetumus, ka tā tiešā un netiešā veidā atbalsta ne tikai nemiernieku nometnes mēreno spārnu, bet arī radikāļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!