Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Stambulā notiekošajā Pasaules Enerģētikas kongresā izteicies, ka šobrīd nav nekādu reālu pamatojumu, lai runātu par ogļūdeņražu ēras norietu.

"Brīdī, kad naftas cena nokritās vairāk nekā divkārtīgi, daudzi runāja par to, ka ogļūdeņražu ērai pienācis noriets, ka jau šobrīd nepieciešams pilnībā pārorientēties uz alternatīviem enerģijas avotiem. Domāju, ka pagaidām reālu pamatojumu tik tālejošiem secinājumiem nav. Katrā gadījumā "pagaidām"," norāda Putins.

Putins atzina, ka "cilvēce dodas "zaļās" enerģijas virzienā, tas, bez šaubām, ir galvenais attīstības ceļš, pareizais ceļš."

Pieprasījums pēc atjaunojamās enerģijas palielinās straujāk, salīdzinot ar pieprasījumu pēc tradicionālo ieguves avotu enerģijas, piebilst Krievijas prezidents.

Vienlaikus gan paralēli tam turpina pieaugt arī naftas un gāzes patēriņš, "lai arī ne tik straujos tempos, kā iepriekš," norāda Putins. "Pieprasījumu pēc tradicionāliem energoresursiem atbalsta ne tikai tādu milzīgu valstu un ekonomiku kā Ķīnas, Indijas un vairāku citu valstu automobilizācija un elektrifikācija, bet arī petroķīmijas un dabasgāzes produktu ieviešana dažādas cilvēku dzīves jomās un ražošanas procesos," skaidro Putins.

Viņš arī norāda, ka sašķidrinātās dabasgāzes ražošanas masveida pieaugums noved pie tā, ka pirmo reizi vēsturē gāzes tirgus pa īstam kļūst globāls un strauji attīstītas ar to saistītā infrastruktūra.

Vienlaikus Putins arī paziņoja, ka Krievija ir gatava pievienoties lemšanai par naftas ieguves iesaldēšanu vai samazināšanu, kas tiek uzskatīta par nepieciešamu, lai saglabāt naftas tirgus stabilitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!