Foto: AP/Scanpix

Pirmdien vakarā Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar ASV prezidentu Baraku Obamu telefonsarunā apsprieduši notikumus Ukrainas austrumos un vienojušies meklēt situācijas risinājumus diplomātiskā ceļā, ziņo ārzemju mediji.

"Krievijas puse uzsvēra, ka protesti Doņeckā, Luhanskā, Harkovā, Slavjanskā un citās Ukrainas dienvidaustrumu pilsētās ir rezultāts Kijevas nespējai un negribēšanai rēķināties ar krievu un krievvalodīgo iedzīvotāju interesēm," teikts Kremļa paziņojumā.

Uz ASV prezidenta paustajām bažām par Krievijas iejaukšanos Ukrainas dienvidaustrumos Putins norādījis, ka šādas "spekulācijas" esot balstītas uz "informācijas trūkumu" - Krievija nefinansējot ar "kalašņikova" automātiem bruņotos separātistus, Obamam paziņojis Putins.

Putins esot aicinājis Obamu maksimāli izmantot ASV rīcībā esošās iespējas, lai "izvairītos no spēka pielietošanas un asinsizliešanas".

Abi valstu vadītāji vienojās "meklēt iespēju atrisināt konfliktu diplomātiskā ceļā", gaidot četrpusējo sanāksmi Ženēnā, kurā 17.aprīlī tiksies Eiropas Savienība, Krievija, ASV un Ukraina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!