Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien telefonsarunā apsprieduši Kijevas plānu Austrumukrainas krīzes atrisināšanai, paziņojis Kremlis.

"Ukrainas prezidents informēja Vladimiru Putinu par savu plānu situācijas noregulēšanai Ukrainas austrumos," atklāja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Porošenko preses sekretārs informēja, ka Ukrainas prezidents telefonsarunas laikā arī norādījis Putinam, ka ir nepieņemama situācija, kurā tanki nokļūst Ukrainas teritorijā, šķērsojot Krievijas robežu.

Ukrainas iekšlietu ministrs iepriekš šodien ziņoja, ka Luhanskas reģionā caur separātistu kontrolētu robežpunktu Ukrainas teritorijā iebraukuši tanki un cita militārā tehnika.

Krievija šīs ziņas noliedza, apgalvojot, ka tā ir kārtējā nepatiesā informācija.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!