Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien uzslavēja valsts ieroču ražošanas industriju un norādīja, ka, lai gan daļa noslēgto ieroču piegādes līgumu nav izpildīti, vairums jauno ieroču ražošanas mērķu ir sasniegti, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Putins ceturtdien Sočos tikās ar Krievijas armijas amatpersonām un aizsardzības industrijas vadošajiem pārstāvjiem. Sanāksmes laikā viņš teica, ka pērn Krievijas armija saņēmusi 96 lidmašīnas, 81 helikopteri, 152 pretgaisa aizsardzības sistēmas, 291 radaru un citus jaunus ieročus.

Tomēr Krievijas prezidents norādīja, ka daļa no pērn noslēgtajiem līgumiem ar ieroču ražotājiem nav izpildīti. Viņš mudināja amatpersonas noskaidrot iemeslus, kāpēc vienošanās netika īstenotas.

Krievijas valdība turpinās attīstīt aizsardzības industriju, radot jaunas darbavietas un ceļot nozares algas, ceturtdien Sočos teica Putins.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Krievija šovasar sāks izmēģināt pasaulē lielāko kodolraķeti, kas dažu sekunžu laikā spēj iznīcināt Francijas vai ASV Teksasas štata izmēra teritorijas.

Savukārt miljardiem dolāru vērtās Bruņoto spēku modernizēšanas programmas rezultātus, Krievijas armija demonstrēja 9. maija parādē Sarkanajā laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!