Foto: Publicitātes attēli
Sīrijās pilsētā Dūmā raķešgranāta svētdien eksplodēja apmēram 150 metrus no Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) automašīnu konvoja, kurā atradās arī ANO miera uzturētāju Sīrijā misijas vadītājs un augsta ranga ANO amatpersona, apliecināja aculiecinieki.

Norvēģijas ģenerālmajora Roberta Mūda automašīna tika apturēta armijas kontrolpunktā, kad netālajā alejā eksplodēja bumba, pēc tam konvojs devās tālāk. Nav ziņu par ievainotajiem.

Konvoja automašīnās atradās arī ANO Miera uzturēšanas operāciju vadītājs Ervē Ladsū, kas pašlaik uzturas vizītē Sīrijā.

Avots drošības struktūrās Dūmā aģentūrai "Reuters" atklāja, ka svētdien pilsētā ir notikušas sadursmes un nemiernieki ir ievainojuši 29 drošības spēku pārstāvjus.

Londonā bāzētā cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" paziņoja, ka pēc ANO novērotāju aizbraukšanas no Dūmas snaiperis nošāva kādu civiliedzīvotāju.

Tāpat Hamas provincē prezidenta Bašara al Asada spēku uzbrukumā nogalināti 16 cilvēki, norādījusi organizācija.

Dūma atrodas Damaskas pievārtē. Kopš bruņotu sadursmju sākuma ierastā dzīve tur ir apstājusies.

Pašlaik Sīrijā ir izvietoti vairāk nekā 200 ANO novērotāji. ANO Drošības padome ir sankcionējusi 300 starptautisko novērotāju izvietošanu Sīrijā. Gaidāms, ka visi misijas locekļi Sīrijā ieradīsies līdz maija beigām.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 12 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 900 zaudējuši dzīvību pēc tam, kad 12.aprīlī spēkā stājās pamiers. Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!