Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Eiropas un ASV pozīcija Ukrainas jautājumā nav saistīta ar šīs valsts interešu aizsardzību, bet gan centieniem traucēt PSRS atjaunošanu, svētdien vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz prezidenta interviju Saidas Medvedevas filmā "Miroporjadok" ("Pasaules kārtība").

"Kas attiecas uz Ukrainu un vispār postpadomju telpu, tad vispār es esmu pārliecināts, ka mūsu Rietumu partneru - Eiropas un Amerikas - pozīcija ir saistīta nevis ar Ukrainas interešu aizsardzību, bet ir saistīta ar centieniem traucēt Padomju Savienības atjaunošanu, un neviens negrib mums ticēt, ka mums nav mērķa atjaunot Padomju Savienību," ziņu aģentūra citē valsts galvas teikto.

Atbilstoši viņa sacītajam pat hipotētiska PSRS atjaunošanas iespēja rietumvalstīm "neļauj kārtīgi gulēt".

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!