Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas pirmdien izcēlās apjomīgs ugunsgrēks, kas aptvēra desmitiem ēku un pilsētā bija izsludināta ārkārtas situācija, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Liesmas plosījās privātmāju rajonā, kas atrodas pie pilsētas galvenā laukuma. Ugunsgrēks sācies kādā mājā Inženieru ielā, bet tad liesmas pārmetušās arī uz blakus ēkām.

Amatpersonas norāda, ka aiz šīs mājas atradušies atkritumi, koka dēļi un automašīnu riepas, kas veicinājis sarkanā gaiļa izplatīšanos. Kā galvenā versija tiek izvirzīta "aizdegšanās no ārēja avota", ziņo "RIA Novosti".

Saskaņā ar pašreiz pieejamo informāciju kopumā pēc mediķu palīdzības vērsušies 45 cilvēki, no kuriem septiņi hospitalizēti.

Kopumā uguns skārusi un sabojājusi vairāk nekā simts celtnes, tostarp 83 dzīvojamās ēkās, kā arī dažādas saimniecības ēkas. Aptuveni 560 cilvēki ir evakuēti.

Pirmdien vakarā uguns izplatību izdevās lokalziēt vairāk nekā 10 tūkstošu kvadrātmetru lielā platībā. Otrdien no rīta atklāta degšana ir likvidēta un turpinās gruvešu novākšana un gruzdošo vietu dzēšana.

Ugunsgrēka apkārtnē sešiem kvartāliem ir atslēgta gāzes un elektrības padeve. Liesmu dzēšanā un glābšanas darbos iesaistīti vairāk nekā 2000 cilvēku, 212 tehnikas vienības un deviņi lidaparāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!