Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas iekšlietu ministrs un labējās Līgas līderis Mateo Salvīni pēc tikšanās ar ASV prezidenta Donalda Trampa kādreizējo padomnieku Stīvu Banonu sestdien paziņojis, ka vēlas būt "Eiropas glābšanas" kustības priekšējās rindās.

Salvīni, kurš, ieturot stingru imigrācijas politiku, nonācis konfliktā ar Briseli, piektdien tikās ar pretrunīgi vērtēto galēji labējās ziņu vietnes "Breitbart News" bijušo vadītāju Banonu.

Komentējot šo tikšanos, Salvīni norādīja, ka nākamgad gaidāmās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas dos cerības "vēsturiskām pārmaiņām" un būs "pēdējā iespēja glābt Eiropu".

"Mēs strādājam pie tā, lai kļūtu par lielāko Eiropas Parlamenta frakciju un aizmirstu šo skumjo sociālistu sprediķošanu, kas nesusi bezdarbu un nedrošību," tiekoties ar žurnālistiem Černobio ekonomikas foruma kuluāros, uzsvēra Salvīni.

Savukārt galēji labējās Nīderlandes Brīvības partijas (PVV) līderis Gērts Vilderss, kas arī ieradies uz Černobio konferenci, atzina, ka eiropiešu niknums, kuru izraisījis nelegālās imigrācijas vilnis, devis iespēju galēji labējiem, apvienojot spēkus, tuvāko gadu laikā iegūt vēsturiski nepieredzētu ietekmi.

Pēdējo mēnešu laikā Banons Eiropā izvērš arvien pamanāmākas aktivitātes, dibinot Briselē fondu "Kustība" nolūkā izraisīt kontinenta mēroga labējo revolūciju.

"Tas būs laiks populistiem ņemt virsroku," nesenajā intervijā laikrakstam "The New York Times" paziņojis Banons.

Viņš piebildis, ka viņa mērķis neesot tik lielā mērā panākt galēji labējo vairākumu, bet gan nodrošināt populistiem tik daudz deputātu vietu, lai tie varētu "vadīt ar sarunu palīdzību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!