Foto: AP/Scanpix

Divu Krievijas žurnālistu slepkavībā apsūdzētā Ukrainas pilote Nadija Savčenko ceturtdien tiesā pieteikusi badastreiku.

Savčenko, kuras lieta tiek izskatīta Krievijas Rostovas apgabala Doņeckas pilsētā, paziņoja, ka atteiksies gan no pārtikas, gan ūdens.

"Tiesa pēkšņi paziņoja, ka atliks noklausīšanos līdz 9. martam, neļaujot Savčenko pasacīt savus pēdējos vārdus," aģentūrai AFP norādīja viens no Savčenko advokātiem.

Protestējot pret to, Savčenko pieteica badastreiku.

Jau vēstīts, ka promaskaviskie kaujinieki sagūstīja Savčenko 2014.gada 17. jūnijā brīdī, kad viņa netālu no Luhanskas palīdzējusi no kaujas lauka aiznest ievainotos karavīrus, skaidro viņas advokāti. Drīz pēc tam kaujinieki aizveduši Savčenko no Ukrainas un Krieviju, kur nodevuši varasiestādēm.

Sākumā viņa tika apsūdzēta līdzdalībā divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas Luhanskas reģionā. Vēlāk apsūdzība tika pārkvalificēta uz smagāku - Savčenko tika tieši apsūdzēta žurnālistu nogalināšanā.

Savčenko savu vainu noliedz, un decembra beigās viņas advokāti iepazīstināja ar dokumentiem, kas liecina, ka brīdī, kad žurnālisti iekļuva mīnmetēju ugunī, Savčenko jau atradās promaskavisko kaujinieku gūstā, kas viņu vēlāk aizveda uz Krieviju.

Gan Ukraina, gan rietumvalstis aicinājušas Maskavu Savčenko atbrīvot, taču Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka viņš nevarot iejaukties tiesas darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!