Foto: DELFI.ee

Latvijas galvaspilsētas mēra Nila Ušakova pārstāvētās partijas "Saskaņa" secinājumi saistībā ar visu pasauli satraukušajiem notikumiem Ukrainā ir pārsteidzoši līdzīgi Igaunijas galvaspilsētas Tallinas mēra Edgara Savisāra uzskatiem.

Trešdien Savisārs, atbildot uz preses jautājumu par savu vērtējumu Krievijas militārajai intervencei Krimas pussalā, paziņojis: "Spēka pielietošana robežu mainīšanai Eiropā nav pieļaujama."  Par to trešdien vēsta "Delfi.ee".

Līdzīgi kā Ušakovam, arī Savisāram iepriekšējās dienās pārmests skaidras nostājas trūkums Ukrainas jautājumā.

Ušakova pārstāvētās sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" valde savu viedokli beidzot ir noformulējusi. Valdes lēmumā, kurā gan nav minēta tieši Krievijas intervence, pausts: " Mēs esam kategoriski pret jebkuru vardarbības pielietošanu Ukrainā no jebkuras puses. Mūsdienu Eiropā jebkādu problēmu risināšana ar spēka palīdzību vai karadarbību ir nepieņemama. Tāpat ir nepieņemama iejaukšanās suverēnās Ukrainas valsts iekšējās lietās no ikvienas puses."

Savisārs, kura pārstāvētajai Centra partijai, līdzīgi kā "Saskaņas centram" ir līgums ar Krievijas valdošo partiju "Vienotā Krievija", arīdzan izteicies, ka Ukrainas pašreizējo valdību ir izveidojuši cilvēki ar rungām rokās.

" Kijevā demonstrantu rokās bija tādi līdzekļi, kādiem demokrātiskās valstīs nav jābūt demonstrantu rokās. Spēka pielietošana paver ceļu vēl lielākai spēka pielietošanai, bet tas nav pieļaujams," sacījis Savisārs.

Savukārt "Saskaņas" valdes lēmumā teikts: " Spēkiem, kuri pašlaik vada valsti, pēc iespējas ātrāk jāorganizē Augstākās Radas un prezidenta vēlēšanas. Brīvas un demokrātiskas vēlēšanas ir viens no Ukrainas stabilitātes priekšnoteikumiem un nepieciešams nosacījums jebkurai Eiropas valstij."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!