"SEB Swedbank", kuru izveidos apvienojoties bankām "Skandinaviska Enskilda Banken" un "Swedbank", varētu būt ieinteresēta iegādāties Somijas grupu "Sampo Group", kurai pieder "Sampo Bank", kas ir trešā lielākā banka Igaunijā, informē laikraksts "Kauppalehti".
Zviedrijas banku apvienošanās pagaidām Somijas banku tirgu gandrīz neietekmēs, taču, ja šāda ietekme tomēr parādīsies, tad tas notiks caur "Sampo", intervijā laikrakstam sacīja "Opstock" eksperts Klauss Tori.

Pēc Tori teiktā, SEB un "Swedbank" apvienošanās varētu aizkavēt "Sampo" iesaistīšanos, jo banku apvienošanās process parasti ir diezgan ilgstoša procedūra.

"Mandatum Pankkiirilikke" izpilddirektors Jāko Niemela pauda, ka būs interesanti pavērot, vai pēc apvienošanās mainīsies jaunās bankas stratēģija Somijas tirgū.

Pirms plāna par SEB apvienošanos ar "Swedbank" analītiķi bieži minēja "Sampo" kā iespējamo sadarbības partneri vai pirkumu.

Arī atjaunotās kompānijas "Sampo" svarīgākās darbības jomas ir lielākoties tādas pašas kā SEB, ziņo laikraksts.

Igaunijā "Swedbank" pieder "Hansapank" akciju kontrolpakete, bet SEB pieder gandrīz 100 procenti "Uhispank" akciju. Igaunijas "Sampo Banka" ir bijusī "Optiva Bank".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!