Zinātnieki apgalvo, ka sportistu panākumiem sacensībās neesot nekāda sakara ar to, vai iepriekšējā naktī viņi ir nodarbojušies ar seksu vai nē. Šķiet, ka jau sen ievērotajai tradīcijai atturēties no mīlas priekiem svarīgu sacensību priekšvakarā nav nekāda medicīniska pamatojuma.
Vismaz uz sportista fizisko formu mīlēšanās nekādu iespaidu neatstāj, liecina Kanādā, Monreālas Makgila universitātē veiktā pētījuma rezultāti.

Taču profesionāli sportisti joprojām turpina pirms sacensībām ievērot atturību, cerot tādējādi iegūt kaut nelielu priekšrocību, norāda Dr.Ians Šrīrs. Izdevumā "Clinical Journal of Sports Medicine" Šrīrs un viņa kolēģe Samanta Makglona norāda, ka par seksuālu atturību pirmsstarta naktī iestājas gan daudzi izturības sporta veidu, gan sporta spēļu pārstāvji.

Taču līdz šim visi zinātniskie pētījumi, kas veikti, lai noskaidrotu, vai mīlas rotaļas patiešām izsmeļ sportistu spēkus, devuši negatīvus rezultātus, intervijā "Reuters Health" uzsvēra Šrīrs. Nav nekādu pierādījumu, ka sekss ietekmētu sportista spēku, izturību, kustību koordināciju, reakcijas ātrumu vai kādu citu sportiskās formas rādītāju.

Tomēr, pēc Šrīra teiktā, tas nenozīmē, ka sekss nevar atstāt psiholoģisku ietekmi. Tas, piemēram, var mazināt sportista agresivitāti, taču šādi aspekti zinātniekiem vēl jāpēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!