Foto: PantherMedia/Scanpix

Par sēņošanu Epingas mežā 38 gadus vecajai lietuvietei Sonatai Siluzaitei piespriests 102 eiro naudas sods, kā arī viņai jāsedz 362 eiro lieli tiesāšanās izdevumi, ziņo britu izdevums "The Daily Mail".

Par spīti lietuviešu medmāsas mēģinājumiem taisnoties, sakot, ka Lietuvā sēņošana ir tradīcija un, ka "bērni ar vecākiem bieži dodas sēņot", viņai piespriests sods par trīs maisu ar meža veltēm pielasīšanu, kuras viņa plānojusi mājās pagatavot.

Incidents noticis pērnā gada septembrī, Epingas mežā netālu no Londonas. 38 gadus vecā Siluzaite pieķerta sēņojot. Lietuviete neesot zinājusi, ka pārkāpj likumu.

Likums Lielbritānijā paredz, ka bez saskaņošanas no Epingas meža drīkst iznest vien mazus miruša koka gabaliņus. Pēdējo piecu gadu laikā par līdzīgiem pārkāpumiem Londonā policija ir brīdinājusi 80 cilvēkus.

Epingas mežā, kurš gada laikā uzņem līdz pat pieciem miljoniem apmeklētāju, ir norādes, kas brīdina par pretlikumīgo darbību. Sēņu nolasīšana no senajiem kokiem, no kuriem daļa ir pat tūkstoš gadus veci, var koku bojāt, norādīts izdevumā. Lietuviete skaidroja, ka šīs zīmes nav redzējusi.

"The Daily Mail" raksta, ka Lielbritānijā restorāni par kilogramu meža sēņu maksā līdz pat 63 eiro. Atsaucoties uz britu amatpersonu, "Daily Mail" vēsta, ka sēņošana komerciāliem un personīgiem mērķiem Londonā ir kļuvusi nekontrolējama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!