Kā spēka demonstrēšanas žestu, atbildot uz Ziemeļkorejas neseno kodolizmēģinājumu un satelīta palaišanu kosmosā, ASV Dienvidkorejā izvietojusi četrus modernos F-22 "Raptor" iznīcinātājus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Starp pasaulē modernākajām kaujas lidmašīnām ierindotie "Raptor", kuri aprīkoti ar tehnoloģijām, kas apgrūtina to izsekošanu un identificēšanu ar radariem, trešdien pārlidojuši pāri Osanas militārajam lidlaukam netālu no Ziemeļkorejas robežas.

Lidmašīnas uz Dienvidkoreju pārvietotas no ASV bāzes Japānas Okinavas salā. Uzreiz četru F-22 izvietošana vienuviet ir retums, vēsta Dienvidkorejas aģentūra "Yonhap". Lidmašīnas Korejas pussalā palikšot "kādu laiku", aģentūra atsaucas uz kādu militāru avotu.

Iznīcinātāju izvietošana notiek laikā, kad ASV ar Seulu apspriež iespēju izvērst Dienvidkorejā raķešu aizsardzība sistēmas.

Kopš Ziemeļkoreja janvāra sākuma veica savu ceturto kodolizmēģinājumu un februāra sākumā palaida kodolieroču nešanai piemērotu raķeti ar satelītu, Seulas un Phenjas attiecības ir saasinājušās.

Reaģējot uz janvārī notikušo kodolizmēģinājumu, par kuru Phenjana apgalvo, ka tas bijis ūdeņraža bumbas sprādziens, pār Dienvidkoreju pārlidoja amerikāņu B-52 bumbvedēji.

Dienvidkorejā pastāvīgi ir izvietoti aptuveni 28 000 ASV karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!