Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas valdības spēki ar Krievijas aviācijas atbalstu sestdien valsts ziemeļos turpina uzbrukumu nemiernieku daļēji kontrolētajai Alepo.

Londonā bāzētā sīriešu cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņo, ka prezidenta Bašara al Asada spēki ar Irānas karavīru un Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" atbalstu ieņēmuši trīs ciematus Halebas pievārtē.

Šos ciematus pamatā kontrolēja islāmistu kaujinieki, tostarp grupējums "An Nusra fronte", kas tiek uzskatīts par teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" Sīrijas atzaru.

Kāds nemiernieku aktīvists, kas atrodas Halebas ziemeļdaļā, vēsta, ka Krievijas aviācija, atbalstot režīma spēkus, veikusi vairāk nekā 15 uzlidojumus.

Masīvu uzbrukumu šajā rajonā Sīrijas armija uzsāka piektdien.

Al Asada spēki cenšas atbrīvot arī Kveires militāro lidlauku, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Halebas un kuru ielenkuši teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki. Uzbrukuma mērķis esot dot iespēju Krievijas lidmašīnām izmantot arī šo gaisa bāzi.

Haleba ir Sīrijas otra lielākā pilsēta un šobrīd tā daļēji atrodas nemiernieku kontrolē, bet daļēji to kontrolē Asada režīma lojālie spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!