Foto: Shutterstock

Pašpasludinātajā Somālilendas Republikā dzejniecei Nasimai Koranei tiesa piespriedusi trīs gadu cietumsodu, jo tā deklamējusi dzejoli, kurā ietverta apvienošanās ar Somāliju, vēsta BBC.

Tikmēr cilvēktiesību aizstāvju grupas Somālilendā uzstāj, ka šādi tiesa ir pārkāpusi viņas pamattiesības.

Sieviete tika aizturēta šī gada janvārī, kad viņa atgriezusies no Somālijas galvaspilsētas. Varas iestāžu pārstāvji apgalvo, ka viņa deklamējusi dzeju, kas aicina Somālijas vienotību.

Tiesas uzskatā Nasima ir saukusi Somālilendas Republiku par reģionu, kā arī "apvainojusi un noniecinājusi" tās valdību.

Kā atgādina BBC, viņa nav pirmā, kas arestēta šī iemesla dēļ. Somālilendā cietumsods ir jāizcieš arī citiem māksliniekiem un žurnālistiem.

Starptautiski Somālilenda tiek atzīta par Somālijas autonomu reģionu, bet ne neatkarīgu valsti, kā tās valdība sevi pozicionē.

Somālilendas Republika neatkarību pasludināja jau 1991. gada 18. maijā, taču līdz šim to nav atzinusi neviena cita valsts. Par spīti tam faktiski tās valdība no reģiona galvaspilsētas Hargeisas visus šos gadus īsteno leģitīmu pārvaldi pār tās vairāk nekā 3,5 miljoniem iedzīvotāju, uztur diplomātiskās attiecības ar dažādām organizācijām un valstīm, kā arī izdevusi pati savu valūtu - Somālilendas šiliņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!