Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas iestādes ir turpinājušas maksāt valsts pensijas gandrīz 30 tūkstošiem cilvēku, kas jau ir miruši, un šāds pārmērīgs dāsnums izmaksājis apmēram 300 miljonus eiro gadā, vēsta ziņu portāls "The Local", atsaucoties uz Spānijas Audita biroja ziņojumu.

Ziņojumā konstatēts, ka pensijas maksātas 29 321 mirušam Spānijas pilsonim, un šim nolūkam iztērēti 25 miljoni eiro mēnesī.

Audita birojs nonāca pie šiem skaitļiem, salīdzinot pensiju maksājumus sociālās apdrošināšanas sistēmā uz 2014. gada decembri ar nāves gadījumiem, kas reģistrēti Nacionālajā statistikas institūtā. Daži no šiem nāves gadījumiem bija pat no 1989. gada.

Audita birojs aicināja reformēt birokrātisko sistēmu, kurā ir daudz "robu un vājo vietu".

Ziņojumā teikts, ka Sociālās apdrošināšanas birojam ir sniegta nepietiekama informācija cilvēku nāves gadījumos un ka tas "nav efektīvi kontrolējis, kam tas maksā pensijas, un to nav darījušas arī bankas, caur kurām pensijas tiek maksātas".

Sociālās apdrošināšanas sistēma Spānijā vēl arvien nespēj sasniegt izvirzītos mērķus ieņēmumu gūšanā, lai gan Spānija pirms trim gadiem izkļuva no ekonomikas recesijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!