Foto: AFP/Scanpix

Ciklons Debija, kas plosās Austrālijas Kvīnslendas apgabalā, sarūpējis pamatīgu pārsteigumu kādas Austrālijas nelielas pilsētiņas iedzīvotājiem, jo tie uz kāda ceļa pamanījuši izskalotu prāvu haizivi, ceturtdien vēsta "The Telegraph".

Vēstīts, ka ciklons Debija izraisīja smagas lietusgāzes, spēcīgus vēja virpuļus un plūdus. Iespaidīgais ciklons nofilmēts no kosmosa.

Haizivs atrasta izskalota uz kāda ceļa pilsētā Airā, kurš bijis applūdis, atzīmē medijs.

Kvīnslendas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji savā tvitera profilā ievietojuši foto, kurā redzams neparastais atradums uz ceļa.

Tāpat dienests aicinājis iedzīvotājus netuvoties plūdu skartajām teritorijām, kas atrodas netālu no Burdekinas upes.

"Vai jūs domājat, ka ir droši atrasties ūdenī? Padomājiet par to vēlreiz," pēc haizivs atrašanas tvītoja glābšanas dienests.

"Jūs nekad nevarat līdz galam zināt, kas slēpjas zem dažādām virsmām, kuras ir skārusi vētra. Tāpat nekad nevar būt drošs, kādas būs sekas," tvītoja dienests.

"The Telegraph" informē, ka daži no iedzīvotājiem no izskalotās haizivs ar nazi izgriezuši ārā zobus, lai tie kalpotu kā suvenīrs.

"Vienīgais upuris Burdekinas plūdos... haizivs," par redzēto tvītoja "WIN News" žurnālists Filips Kelders.

Debija sasniegusi ceturtās pakāpes vētras stiprumu, stiprumā tikai nedaudz atpaliekot no pašām postošākajām vētrām. Austrālijas Meteoroloģiskais birojs norādījis, ka vēja ātrums vietām pārsniedzis 72,2 metrus sekundē. Vēlāk, ciklonam šķērsojot sauszemi, tas novērtēts kā otrās pakāpes vētra.

Debijas dēļ nav reģistrēti cilvēku nāves gadījumi, bet tā nodarījusi postījumus tūristu kūrortiem, cukurniedru plantācijām, kā arī likusi aizvērt ogļu raktuves plūdu draudu dēļ.

Think it's safe to go back in the water? Think again! A bull shark washed up in Ayr. Stay out of floodwater. #TCDebbie #ifitsfloodedforgetit pic.twitter.com/DpP29Va1JG
— Qld Fire & Emergency (@QldFES) March 30, 2017

The only victim of Burdekin flooding...a bull shark. #CycloneDebbie @WINNews_TVL pic.twitter.com/ZXZGlAVV16
— Philip Calder (@philipjcalder) March 30, 2017

#Sharknado. Locals at #Ayr sadly discover another of the untold thousands of marine and land animals that were victims of #CycloneDebbie pic.twitter.com/tMf2WBomQH— Marcus Middleton (@MMiddleton_10) March 30, 2017

Puts a whole new meaning to "wildlife crossing". #cyclonedebbie #flooding #bullshark #anabranch #burdekin #river

A post shared by Kylie Horan (@kyleshoran) on Mar 29, 2017 at 7:51pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!