Foto: AFP/Scanpix

Vismaz desmit policisti, un 18 citi cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija civiliedzīvotāji, ievainoti sestdien pašnāvnieka spridzinātāja uzbrukumā Afganistānas ziemeļaustrumu pilsētā Kunduzā, paziņoja vietējās amatpersonas.

"Ir desmit bojāgājuši, tostarp pretterorisma policijas priekšnieks un ceļu policijas priekšnieks, kā arī viņu miesassargi. 18 citi - 13 civiliedzīvotāji un pieci policisti - ir ievainoti," informēja Kunduzas policija. Bojāgājušo skaitu pēc pašnāvnieka spridzinātāja, kas pārvietojās ar motociklu, uzbrukuma apstiprināja arī Kunduzas provinces gubernatora birojā.

Pagaidām neviens atbildību par uzbrukumu nav uzņēmies, tomēr iepriekš par tamlīdzīgiem uzbrukumiem atbildīgi bijuši islāmistu kaujinieku grupējuma "Taleban" nemiernieki, kas jau 11 gadus cīnās pret ASV atbalstīto prezidenta Hamida Karzaja valdību.

Sestdien notika arī ar tālvadības pulti aktivizētas bumbas, kas bija ievietota velosipēdā, eksplozijā valsts dienvidaustrumos Gaznī provincē gāja bojā divi civiliedzīvotāji.

Piektdien pašnāvnieks spridzinātājs automašīnā uzbruka NATO konvojam Afganistānas stratēģiski nozīmīgajā Kapisas provincē, nogalinot vismaz piecus civiliedzīvotājus un ievainojot vēl 15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!