Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas likumsargi apciemojuši kinoteātri "Pioner", kurš rādījis Krievijā aizliegto britu komēdiju "The Death of Stalin" ("Staļina nāve"), piektdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka Krievijas Kultūras ministrija ceturtdien brīdinājusi kinoteātrus, ka gadījumā, ja tie demonstrēs aizliegto britu komēdiju "The Death of Stalin" ("Staļina nāve"), tiem jārēķinās ar "tiesisko atbildību".

Ministrija tādējādi reaģēja uz mediju ziņām, ka viens no kinoteātriem Maskavas centrā tomēr sācis demonstrēt skotu režisora Armando Ianuči lenti, kas satīriskā gaismā ataino komunistiskā režīma vadoņu cīņu par varu pēc Staļina nāves 1953. gadā.

Piektdien kinoteātrī "Pioner", kurš atrodas Maskavas centrā, paviesojusies arī policija, kura nesniegusi pilnīgi nekādus paskaidrojumus par savu ierašanos, vēsta medijs.

Ziņu aģentūras "AFP" korespondete arī iemūžinājusi un savā tviterī publicējusi fotogrāfiju, kurā redzami kinoteātrī ienākušie policisti.

Kinoteātrī Krievijā aizliegtā filma pirmo reizi tika demonstrēta ceturtdien. Tas pārdevis arī biļetes uz pārējiem filmas seansiem līdz pat 3. februārim.
BBC aptaujātie krievu tautības iedzīvotāji, kuri noskatījušies filmu, snieguši pozitīvas atsauksmes par redzēto."Tas patiešām ir ekstrēmisms, ka tiek aizliegta šāda filma," sacījusi kāda sieviete, kura vienlaikus arī piebildusi, ka "šī filma ir jāredz". Arī ziņu aģentūras "Reuters" aptaujātās divas vecāka gada gājuma sievietes, kuras bija piedzīvojušas Staļina laikus, pēc filmas norādīja, ka viņām tā patikusi.Kā ziņots, Krievijas kultūras ministrija otrdien, divas dienas pirms paredzētās filmas izrādīšanas sākuma, atsauca tās demonstrēšanas atļauju, jo filma saturot "informāciju, kuras izplatīšana ar likumu Krievijā ir aizliegta"."Staļina nāvi", kas ir Lielbritānijas un Francijas kopražojums, bija paredzēts Krievijā sākt demonstrēt ceturtdien, un tā sākotnēji no Kultūras ministrijas saņēma ierobežotas atļaujas demonstrāciju, kas deva tiesības seansus apmeklēt personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu.Lai gan presē filma izpelnījusies labas atsauksmes, tās iespējamā izrādīšana izsauca komunistiski un šovinistiski noskaņoto aprindu protestus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!