Igaunijas politiķi vēlas iemūžināt pirmā valsts prezidenta pēc Igaunijas neatkarības atjaunošanas Lenarta Meri piemiņu un nosaukt viņa vārdā Tallinas lidostu, raksta "Eesti Päevaleht".
Kā citi iespējamie varianti prezidenta piemiņas iemūžināšanai minēti piemineklis Tallinā un Meri vārdā nosaukts laukums pilsētā.

Bijušais Igaunijas premjers Marts Lārs un ārlietu ministrs Urmass Paets ir atbalstījuši ideju nosaukt Meri vārdā Tallinas lidostu, ja vien piekritīs eksprezidenta radinieki.

Arī Tallinas lidostas valdes priekšsēdētājs Reins Loiks atzinis, ka uzņēmums ir gatavs pieņemt bijušā prezidenta vārdu.

Eksprezidenta dēls Marts Meri avīzei atzinis, ka ģimenē nav apspriesta šāda iespēja, taču viņš šādu ideju drīzāk atbalstītu nekā iestātos pret to.

Lārs piebildis, ka valsts amatpersonu piemiņu var iemūžināt arī piemineklī, amatpersonas vārdā nosauktā stipendijā vai arī pārdēvējot viņa vārdā ielas vai laukumus.

Prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa kancelejas padomnieks jautājumos ar presi Tomass Sildams ir skaidrojis, ka viens no soļiem eksprezidenta Meri piemiņas iemūžināšanai būs augstākā līmeņa konference drošības jautājumos, kas Igaunijā notiks no 29.marta līdz 31.martam. Paredzams, ka uz konferenci ieradīsies ES ārpolitikas koordinators Havjers Solana, Somijas prezidente Tarja Halonena un citi augsti viesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!