Prestižā Lielbritānijas žurnāla "The Economist" piektdienas numurā izcilām personībām veltītajā rubrikā "Charlemagne" publicēts raksts par Igaunijas premjerministru Martu Lāru un viņa īstenotajām reformām.
Agrāk "The Economist" jau ir rakstījis par Igaunijas prezidentu Lennartu Meri un ārlietu ministru Tomasu Hendriku Ilvesu.

Publikācijā ar nosaukumu "Marts Lārs, premjerministrs - burvju mākslinieks" žurnāls atzinīgi novērtē Igaunijas panākumus informācijas tehnoloģijas attīstības un atvērtas ekonomiskās politikas izveides jomās. Kā piemērs žurnālā minēta pēc Lāra ierosinājuma ieviestā virtuālās lietvedības sistēma un tas, ka Igaunijai izdevies attīstīt ekonomiku pēc 1998.gada finansiālās krīzes Krievijā.

"The Economist" uzsvērts, ka Lārs, kurš prot vācu, krievu, angļu un somu valodu, šobrīd apgūst franču valodu. Viņam patīk lasīt un rakstīt grāmatas, un, būdams vēsturnieks, viņš joprojām interesējas par vēsturi.

Prestižais žurnāls arī informē, ka šobrīd Igaunijas premjers apkopo materiālus par leģendāro igauņu mežabrāli Augustu Sabi, kuru padomju VDK izdevās notvert tikai 1975.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!