Foto: AP/Scanpix
Neraugoties uz sankciju ieviešanu pret vairākām Krievijas kompānijām, ierēdņiem un biznesmeņiem, ASV prezidentu Baraku Obamu dzimtenē nereti kritizē par to, ka viņš it kā par maz pūlas, lai izdarītu spiedienu uz Maskavu sakarā ar Krievijas karadarbību Ukrainā.

Šajā sakarā nesen veiktas dažas socioloģiskās aptaujas, vai amerikāņus patiešām uztrauc notiekošais Ukrainā un vai viņi vispār zina, kur šāda valsts atrodas.

Noskaidrots, ka aptuveni puse amerikāņu atbalsta sankcijas pret Krieviju, bet 30 procenti atbalsta ASV ieroču piegādi Ukrainai. Kopumā gan atklāts, ka gandrīz pusei amerikāņu ir pilnīgi vienalga, kas notiek tik tālās zemēs.

Izdevuma "Washington Post" nesen veiktā aptauja liecina, ka tikai katrs sestais amerikānis var kartē parādīt, kur atrodas Ukraina, un vidēji statistiskais šīs valsts iedzīvotājs ar pirkstu iebaksta apmēram 2900 kilometrus tālāk no reālajām Ukrainas robežām.

Taču aptaujas veidotāji aicina pievērst uzmanību vēl kādai likumsakarībai - proti, jo sliktāk amerikānis orientējas ģeogrāfijā, jo vairāk viņš vēlas, lai ASV iesaistītos šajā militārajā konfliktā. ("BBC Russian" apkopotos statistikas datus var apskatīties šeit.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!