Foto: AFP/Scanpix

Oktobra sākumā sociālajos tīklos popularitāti iemantoja video ar Argentīnas prezidentes Kristinas Kirhneres entuziastisko deju mītiņa laikā Buenosairesā.

62 gadus vecās prezidentes deja kādam var šķist dīvaina vai neparasta, tomēr globālā tīmekļa plašumos atrodama virkne video, no kuriem daži kļuvuši jau teju par klasiku. Tajos dažādu valstu līderi redzami lokoties mūzikas ritmos.

Piedāvājam dažus spilgtākos internetā atrodamos politiķu dejas paraugdemonstrējumus.

Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama ir viens no politiķiem, kurš dejo visumā atbrīvoti. Pirms kļūšanas par ASV līderi 2007. gadā viņš ir dejojis pat TV šova laikā. Šovasar Obama nofilmēts kopā ar Kenijas prezidentu Uhuru Kenjatu dejojam afrikāņu tradicionālo lipalas deju.

Foto: AFP/Scanpix

Aprīlī Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidents Džeikobs Zuma Pretorijā oficiālu pusdienu laikā nofilmēts dejojam kopā ar Zimbabves līdera Roberta Mugabes kundzi Greisu.

Zuma dejas soļus publiski rādījis arī iepriekš.

Foto: AFP/Scanpix

Savas 2012. gada priekšvēlēšanu kampaņas laikā Venecuēlas prezidents Ugo Čavess mītiņā Karakasā uz skatuves dejoja un atdarināja ģitāras spēlēšanu. Iespējams, tas palīdzēja viņam tik ievēlētam ar 54,4% vēlētāju atbalstu. Tomēr pēc gada Čavess mira un bija jārīko jaunas vēlēšanas.

Foto: AFP/Scanpix

2010. gadā vizītes laikā Indijā Lielbritānijas princis Čārlzs kopā ar vietējiem kungiem dejoja hinduistu Holi svētkos. Uz atzinību par saviem dejas soļiem Čārlzs atbildējis, ka tie ir "pārmantoti", rakstīja BBC.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

2011. gadā toreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs tika nofilmēts kādā ballītē eleganti dejojam pie deviņdesmito gadu Krievijas popa hita "American boy".

Video: Grupa "Kombinacija" ar 1990. gada hitu "American boy"

Foto: Vida Press

2007. gadā Baltajā namā notika pasākums ar mērķi vērst uzmanību uz malārijas izplatību. Tā laikā ASV prezidents Džordžs Bušs un viņa sieva Laura kāpa uz skatuves, pievienojoties afrikāņu ansamblim. Prezidents pat piepalīdzēja pabungot ritmu uz afrikāņu mūzikas instrumenta.

Foto: AFP/Scanpix

Par teju klasiku jau kļuvusi Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina deja 1996. gadā koncerta laikā. Aģentūras AP fotogrāfs pat saņēma Pulicera balvu par uzņēmumu, kurā fiksēta šī Jeļcina uzstāšanās. Bet "The Guardian" vēlāk sprieda, vai Jeļcins nav visu laiku labākais dejojošais politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!