Pagājušās nedēļas izskaņā ASV Arizonā pie štata kapitolija ēkas Fīniksā ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji sarīkoja protestu pret migrāciju, kura laikā veltīja rasistiskus izteicienus garāmejošajiem likumdevējiem, ierēdņiem un viņu bērniem, kuri neesot bijuši baltas ādas krāsas, ziņo "Arizona Capitol Times".

Darbinieki medijam norādījuši, ka Trampa atbalstītāji protesta laikā pret imigrācijas likumprojekta pārmaiņām vērsušies tieši pie tumšākas ādas krāsas cilvēkiem. "Vicinot lielus karogus Trampa atbalstam pie kapitolija kompleksa ēkām, protestētāji, kuri bija arī bruņoti, jautāja visiem garāmejošajiem, vai viņi atbalsta nelegālo migrāciju," portāls citē vienu aculiecinieku.

Viens no garāmgājējiem bijis navaho cilts indiānis Ēriks Dešīnī (attēlā), kurš ievēlēts Arizonas Pārstāvju palātā no demokrātiskās partijas rindām. Protestētāji viņam vaicājuši, vai viņš valstī atrodas legāli. "Esmu šo zemju iedzimtais, mani senči cīnījās un mira šajās zemēs, neprasiet man šādu jautājumus," viņš atbildējis.

Savukārt divas ierēdnes Lizeta Flora un Selīna Robla pēc atgriešanās no pusdienu pārtraukuma pieredzēja, kā protestētāji saukuši Floru par nelegāli un klieguši: "Vācies prom, dodies mājās!". Savukārt kādai citai baltādainai darbiniecei protestētāji saukuši: "Nē, tu vari palikt!" Sentluisā dzimusī un augusī darbiniece medijam stāsta, ka Trampa atbalstītāji "rada pieņēmumus, pret kuriem tu neko nevari iesākt".

Arizonas senāta demokrātiskās partijas līdere Keitija Hobsa nosodīja likumsargu rīcību par nepieņemamu pēc tam, kad virsnieki policistiem ieteikuši neiejaukties. "Varu apgalvot, ka darbinieki, kuri tika apsaukāti par nelegāļiem, pilnīgi noteikti jutās apdraudēti," viņa norāda publiskā senāta prezidentam adresētā vēstulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!