Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa vecākais dēls Donalds Tramps juniors otrdien paziņoja, ka neesot pateicis tēvam par savu tikšanos ar krievu juristi Trampa priekšvēlēšanu kampaņas laikā, jo šajā sarunā netika iegūta kompromitējoša informācija par vēlēšanu sāncensi Hilariju Klintoni. "Nē. Tas nebija nekas. Nebija nekā, ko pateikt," Tramps juniors pavēstīja telekanāla "Fox" raidījumā "Hannity".

Dažas stundas pirms tam Tramps juniors otrdien publiskoja e-pasta saraksti, kurā viņš apspriedis iespējas iegūt Hilariju Klintoni diskreditējošu informāciju. Tramps juniors atzina, ka īsi pēc šīs sarakstīšanās ticies ar krievu juristi Natāliju Veselņicku, uzskatot, ka viņa sniegs Klintoni kompromitējošu informāciju.

Trampa juniora sarakstē ar mūzikas publicistu Robu Goldstonu tika apgalvots, ka Maskavas rīcībā esot informācija, kas var "inkriminēt" demokrātu kandidāti uz prezidenta amatu sakaros ar Krieviju. Goldstons Trampam junioram rakstīja, ka šī informācija "būtu ļoti noderīga jūsu tēvam", un piedāvāja organizēt viņa tikšanos ar kādu krievu juristi, kas arī vēlāk notika Ņujorkā Trampa tornī.

Tramps juniors telekanāla "Fox" raidījumā sacīja, ka bija uzskatījis šo informāciju par iespējami noderīgu. "Ja kāds man nosūta e-pastu, es nevaru neizlasīt, ko man kāds nosūtījis," viņš sacīja, piebilstot: "Es to izlasīju un attiecīgi atbildēju."

Viņš atzina, ka tikšanās gaitā netika iegūta nekāda noderīga informācija. "Tās bija burtiski izšķiestas 20 minūtes," piebilda Tramps juniors, raksturojot šo tikšanos ar Veseļņicku.

Veseļņicka otrdien uzstāja, ka viņai nav bijusi nekāda kompromitējoša informācija par Hilariju Klintoni. Atbildot uz reportieru jautājumu, vai viņai bijusi šāda kompromitējoša informācija, juriste sacīja, ka tas "nav taisnība" un sarunas gaitā "tas tika pateikts" Trampam junioram. "Man nekad nebija kompromitējošas informācijas [par Klintoni], un [man] tādas nevarēja būt," sacīja Veseļņicka.

Noliedzot jebkādu saistību ar Krievijas valdību, juriste piebilda, ka viņa "nepārstāv nevienu, izņemot sevi". Veseļņicka sacīja, ka viņai bija "piedāvāts tikties ar Trampu junioru" "privātā vidē bez saistības ar faktu, ka viņš ir prezidenta kandidāta dēls". Juriste arī apgalvoja, ka pirms tikšanās pat neesot bijusi pārliecināta par to, vai Tramps jau izvirzīts par prezidenta kandidātu no Republikāņu partijas.

Tramps otrdien reaģēja uz sava dēla publiskoto e-pasta saraksti, atzinīgi novērtējot "viņa atklātību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!