Foto: Reuters/Scanpix

Vadošā republikāņu pretendenta uz ASV prezidenta amatu Donalda Trampa izteikumi par NATO atbilst Krievijas doktrīnai, paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

"Domāju, ka tādi izteikumi par NATO ļoti iepriecina Krieviju, par to nav šaubu, jo tas, ka NATO ir relikts un ir laiks no tās novērsties, pilnībā atbilst tās [Krievijas] doktrīnai un redzējumam," otrdien intervijā ziņu radiostacijai "Žiniu radijas" sacīja Linkevičs, kurš nesen atgriezās no vizītes ASV.

Lietuvas ārlietu ministrs arī uzsvēra, ka pat pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama, komentējot Trampa izteikumus, norādīja, ka "viņam ir pavisam vāja izpratne par ārpolitiku".

"Amerika daudz maksā, tai ir spēcīga ekonomika, tā ir viena no lielākajām un spēcīgākajām valstīm pasaulē, tas nu ir skaidrs. Tomēr kategoriski apgalvot, ka visi pārējie neko nedara, maigi izsakoties, neatbilst patiesībai," Linkevičs noraidīja Trampa izteikto kritiku NATO sabiedrotajiem.

Tramps, kurš ir Republikāņu partijas priekšvēlēšanu līderis, pēdējā laikā vairākkārt ir kritizējis NATO, paziņojot, ka alianse ir novecojusi organizācija, kuru ASV pārlieku finansē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!