Foto: AP/Scanpix

Jaunais ASV prezidents Donalds Tramps uz ikgadējo pasaules ekonomiskās elites forumu Davosā nesūtīs nevienu pārstāvi, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".

Viens no Trampa padomniekiem, kādreizējais "Goldman Sachs" prezidents Gerijs Kons iepriekš bijis regulārs foruma apmeklētājs, bet šogad informējis, ka neieradīsies nākamnedēļ paredzētajā sanāksmē. Arī citi topošā prezidenta komandas pārstāvji atteikuši dalību.

Kā "Bloomberg" skaidrojis kāds vārdā nenosaukts Trampa pārejas komandas dalībnieks, jaunievēlētais prezidents uzskata, ka ierašanās Davosā nodotu viņa kustību, kas novedusi pie ievēlēšanas un ko pamatā vadījušas populismā balstītas emocijas.

Forumā piedalās miljonāri, miljardieri, politiskie vadītāji un slavenības. Tas reprezentē eliti, kas virzīja tautas dusmas tādējādi palīdzot Trampa ievēlēšanai.

Tiesa gan, uz Davosu dosies hedžfondu vadītājs Antonijas Skaramuči, kurš nesen nosaukts par Trampa pārejas komandas dalībnieku. Tomēr tiek uzsvērts, ka Skaramuči lēmumu par dalību forumā pieņēmis vēl pirms aicinājuma pievienoties topošā prezidenta komandai, kā arī tas, ka viņš Davosā piedalīsies kā privātpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!