Foto: Kadrs no video

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien izpelnījies žurnālistu nosodījumu, tviterī ievietojot videomontāžu, kurā redzams, kā viņš fiziski uzbrūk cilvēkam, kura galva aizsegta ar telekanāla CNN logotipu.

#FraudNewsCNN #FNN pic.twitter.com/WYUnHjjUjg— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 2, 2017

Faktiski šī montāža izveidota no desmit gadus veca videoieraksta, kurā Tramps redzams kopā ar savu draugu, profesionālā cīņas sporta veicināšanas kompānijas WWE vadītāju Vinsu Makmahonu kādā šā sporta veida reklamēšanas pasākumā. Tramps, kas daudzkārt pēlis medijus par "viltus ziņu" fabricēšanu, tviterī šo video ievietojis ar mirkļbirkām "#FraudNewsCNN #FNN.

Šis viņa solis nekavējoties saņēmis asu kritiku no žurnālistu puses. CNN paudis nožēlu par Trampa "puicisko uzvedību, kas nav savienojama ar viņa statusu". "Šī ir bēdīga diena, ja Amerikas Savienoto Valstu prezidents mudina uz vardarbību pret reportieriem," secinājis CNN. "Mēs turpināsim darīt savu darbu, bet viņš lai beidzot sāk darīt savējo."

Iepriekš telekanāls tviterī atgādinājis arī Trampa preses pārstāves Sāras Hakabijas-Sandersas neseno izteikumu, ka prezidents "nekad nekādā veidā nav atbalstījis vardarbību vai kūdījis uz to". Tikmēr Trampa palīgs iekšējās drošības un pretterorisma jautājumos Tomass Boserts svētdien intervijā raidsabiedrībai ABC izteicies, ka šis prezidenta tvīts "noteikti nav uzskatāms" par draudiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!