Foto: AFP/Scanpix

ASV republikāņu Baltā nama pretendents Donalds Tramps pastiprinājis uzbrukumus ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeram republikānim Polam Raienam, kurš solījis, ka pārtrauks aizstāvēt Trampu.

"Mūsu ļoti vājajam un neefektīvajam līderim Polam Raienam bija ļoti slikts konferences zvans, kura gaitā viņa kolēģi pauda sašutumu par viņa nelojalitāti," tviterī ierakstījis Tramps.

Raiens republikāņu likumdevējiem pirmdien konferences zvana gaitā paziņoja, ka turpmāk vairs neaģitēs par Trampu, šādi reaģējot uz nule kā atklātībā nonākušo videoierakstu, kurā Tramps dižojas ar seksuāla rakstura uzbrukumiem sievietēm.

Tramps nedaudz agrāk tviterī atzina - "ir grūti panākt, ka klājas labi, ja Pols Raiens un citi sniedz atbalstu nulles līmenī".

Demokrātu Baltā nama kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pirmdien izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Tā bija pirmā aptauja, kas veikta jau pēc tam, kad piektdien tika publiskots skandalozais 2005.gada ieraksts, kurā Tramps lielās ar sieviešu apgrābstīšanu.

Ja amerikāņiem, kas sliecas piedalīties vēlēšanās, izvēle jāizdara starp četriem kandidātiem - bez Klintones un Trampa starp libertāni Gēriju Džonsonu un "zaļo" kandidāti Džilu Steinu -, par Klintoni gatavi balsot 46 %, bet Trampu - 35 % vēlētāju, liecina telekanāla NBC un laikraksta "Wall Street Journal" aptaujas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!