Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Tieslietu ministrija apturējusi opozicionāra Alekseja Navaļnija vadītās partijas "Tautas alianse" reģistrāciju, atsaucoties uz paziņojumu ministrijas mājaslapā, ziņo Krievijas mediji.

Ministrijā saistībā Navaļnija vadītās partijas reģistrācijas apturēšanu paskaidrots, ka tas noticis saskaņā ar likuma pantu, kas paredz iespēju apturēt partijas reģistrāciju, ja tās statūti ir pretrunā ar spēkā esošajiem likumiem, partija nav iesniegusi visus nepieciešamos dokumentus vai arī tās nosaukums vai simbolika neatbilst likuma prasībām.

"Tautas alianses" birojā ziņu aģentūrai "ITAR-TASS" norādīts, ka partija vēl nav saņēmusi nekādu informāciju par to, kādēļ Tieslietu ministrija apturējusi tās reģistrāciju. 21. janvārī partijas amatpersonas gatavojas tikties ar ministrijas darbiniekiem, lai apspriestu izveidojušos situāciju.

"Tautas alianse" tika nodibināta jau 2012. gada decembrī, bet partijai jau divas reizes ir atteikta reģistrācija. Pērnā gada 17. novembrī partijas biedri par savu priekšsēdētāju izraudzījās Navaļniju. Tikai dažas dienas pēc tam jau eksistējoša partija "Dzimtā zeme" iesniedza Tieslietu ministrijā prasību par nosaukuma maiņu pret "Tautas aliansi" un jau pērnā gada 27. novembrī Krievijas Tieslietu ministrija šo prasību apmierināja.

Tādējādi Navaļnija partijas "Tautas alianse" reģistrācija kļuva neiespējama, jo, saskaņā ar likumu, divas partijas ar vienādu nosaukumu reģistrēt ir aizliegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!