Turcija neatvainosies Krievijai par tās bumbvedēja notriekšanu pie robežas ar Sīriju un aicina Maskavu pārskatīt pret Turciju noteiktās sankcijas, pirmdien paziņoja Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu.

"Mūsu gaisa telpas, mūsu robežas aizsardzība ir ne tikai mans valdības tiesības, bet arī pienākums, un neviens Turcijas premjers vai prezidents (...) neatvainosies par to, ka pildījis savu pienākumu," sacīja Davotoglu preses konferencē Briselē pēc sarunām ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

Runājot par Krievijas sestdien noteiktajām sankcijām, Davutoglu pauda cerību, ka "Krievija pārskatīs šos pasākumus mūsu abu [valstu] interesēs".

Tikmēr Kremlis pirmdien paziņoja, ka Krievijas prezidetns Parīzes klimata konferences laikā neplāno tikties ar Turcijas galvu Redžepu Tajipu Ergoganu, kurš iepriekš izteica vēlmi tikties ar Kremļa saimnieku "aci pret aci".

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien parakstīja dekrētu par ekonomisko sankciju noteikšanu pret Turciju.

Abu valstu attiecības ir būtiski pasliktinājušās, kopš Turcijas iznīcinātāji 24.novembrī pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju. Turcija ir paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!