Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas armija svētdien paziņojusi, ka gaisa triecienos Sīrijā iznīcinājusi 25 kurdu kaujiniekus, vēsta Turcijas valsts kontrolētā ziņu aģentūra "Anadolu".

Armija pavēstīja, ka uzlidojumos Sīrijas ziemeļos nogalināti 25 "teroristi" no bruņotā kurdu separātistu grupējuma "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK) un Sīrijas kurdu lielākās politiskās organizācijas – demokrātiskās savienības partijas (PYD).

Londonā bāzētā aktīvistu organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" svētdien paziņoja, ka Turcijas uzbrukumos Sīrijā gājuši bojā vismaz 40 mierīgie iedzīvotāji.

Savukārt Turcijas armija uzsvēra, ka dara visu iespējamo, lai izvairītos no upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū.

Jau vēstīts, ka Turcijas bruņotie spēki trešdien sāka militāru operāciju Sīrijā. Ankara paziņojusi, ka operācija domāta cīņai pret "Daesh" ("Islāma valsti"), bet solījusi arī cīnīties pret PYD un tās militāro spārnu Tautas aizsardzības vienībām (YPG).

Turcija šīs Sīrijas kurdu organizācijas, kā arī PKK uzskata par teroristiskiem grupējumiem. ASV par teroristiem atzīst PKK, bet YPG ir Vašingtonas galvenais sabiedrotais cīņā pret "Islāma valsti" Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!